Четвер, 02.05.2024, 12:21
Вітаю Вас Гість | RSS
Палац естетичного виховання учнівської молоді
Головна » 2015 » Січень » 29 » Фестиваль-конкурс "Зимова фантазія на тему "Україна в серці"
15:00
Фестиваль-конкурс "Зимова фантазія на тему "Україна в серці"

          27 січня 2015 року у Львівському державному Палаці естетичного виховання учнівської молоді відбувся перший обласний багатожанровий мистецький фестиваль-конкурс "Зимова фантазія на тему "Україна в серці".

         У фестивалі-конкурсі  взяли участь талановиті діти з усіх професійно-технічних навчальних закладів Львівської області. Навчальні заклади  з районів області представили учнівські роботи з декоративно-ужиткового мистецтва, народних промислів, художні фотографії та графіку, олійні, акварельні картини живопису, які у різний спосіб розкривали тему фестивалю.

         Серед робіт є велика за розміром вишита хрестиком ікона та виготовлене майстрами виробничого навчання Новояворівського ВПУ символічне "колесо історії України", яке наштовхує на роздуми про визвольну боротьбу нашого народу від козацьких часів до сьогодення.

         Учні вищих професійних училищ  міста показували художню творчість на сцені палацу і присвятили її двом темам: історично-релігійній та героїчній темі наших днів. Вражали величчю театралізовані міні-постановки  про часи народження Християнства та тужливі міні-вистави про боротьбу українців з терористами  на сході України, сповнені елементами символізму: композиція  "Подорож новорічної ялинки" Львівського вищого професійного училища            № 29, міні-мюзикл "Небо" Львівського вищого професійного училища дизайну та будівництва, Вертеп "Різдвяна феєрія" Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу, Вертеп Львівського вищого професійного училища № 20, сучасна фантазія на тему відомої казки "Дванадцять місяців" Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва, композиція "Сучасна коляда" Львівського вищого професійного училища харчових технологій. 

           Члени журі відзначили, що фестиваль допоміг виявити цілий ряд юних талантів з різних жанрів мистецтва, серед яких вокалісти Габа Марта, учениця  Львівського вищого професійного художнього училища, Небораць Павло, учень Львівського вищого професійного політехнічного училища, Павлик Андрій, учень Львівського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму, Рільник Дмитро, учень  Львівського вищого професійного училища комп'ютерних технологій та будівництва та хореографічні гурти Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу, Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну,  Львівського вищого професійного  училища ресторанного сервісу та туризму.

           Мине небагато часу і, завдяки щоденній творчій праці та настановам художніх керівників, поборовши несміливість першокурсників та здобувши досвід, вони стануть лауреатами обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів творчості юних обдарувань.

                  

    

Переглядів: 605 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

by BaRT