Четвер, 18.04.2024, 15:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Палац естетичного виховання учнівської молоді
Головна » 2018 » Квітень » 20 » Громадянсько-правова година
07:42
Громадянсько-правова година

Громадянсько-правова година у Міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту

     У рамках правопросвітницького проекту "Я МАЮ ПРАВО!" для учнів та викладачів Державного навчального закладу "Львівське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту" проведений заступником директора з навчально – методичної роботи Львівського державного палацу учнівської молоді Жилевич О. К., начальником і головним спеціалістом відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно – правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Львівській області Гірковим Я. З. та Пшенецькою Г. В.

     У ході заходу було наголошено на нагальну потребу докорінного реформування процесу навчання і виховання молодого покоління. Патріотичне виховання має спонукати до формування і розвитку такої особистості, якій буде притаманна висока національна самосвідомість, готовність до виконання громадянського та конституційного обов'язку із захисту національних інтересів, незалежності та цілісності України, утвердження національного суверенітету держави, вміння цивілізованим шляхом відстоювати права й свободу, сприяти громадянському миру та злагоді в суспільстві. Патріотичне почуття є в кожного з нас, і ми маємо прагнути зробити щось важливе для своєї Батьківщини. Проте такі прагнення мають цінуватися. Людина має відчувати, що потрібна своїй країні.

     Національний проект "Я МАЮ ПРАВО!" є поблоковим проектом, що містить інформацію та законодавчі ініціативи різних вікових та соціальних груп населення. Впродовж просвітницького заходу для майбутніх працівників залізниці звучали пісні, написані учасниками АТО, демонструвалися учнівські роботи громадянсько-патріотичного спрямування. Організатори спонукали учнів замислитись над питаннями: що таке патріотизм і які поняття він поєднує в собі? Який основний Закон України гарантує тобі твої права? До яких організацій потрібно звернутись, якщо порушують твої права та законні інтереси? До кого б ти звернувся по допомогу в разі вчинення насильства над тобою чи членами сім’ї? Які права ти маєш? Що таке хабар? Що таке юстиція? Та ряд інших питань, що формують свідомість молодого українця.

   

Переглядів: 314 | Додав: Bаrt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

by BaRT