П`ятниця, 26.04.2024, 01:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Палац естетичного виховання учнівської молоді
Головна » 2019 » Травень » 11 » Мистецький прстір:Україна, Китай, світ.
13:20
Мистецький прстір:Україна, Китай, світ.

Мистецький простір: Україна, Китай, світ.

Львіський державний палац естетичного виховання учнівської молоді та навчальні закдади профтехосвіти Львівщини долучилися до ініціативи стратегічного партнерства України та Китаю "Один пояс, один шлях", збагативши культурно-освітній простір українсько-китайських взаємин обласним мистецьким проектом-перформенс "Навчився сам- надихай інших".

Насамперед, в рамках проекту була проведена зустріч учнів профтехосвіти з представниками Міжнародної громадської організації "Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Lanhua" Юрієм Котиком та Юрієм Вітошинським, які розповіли про національний характер, колоритні традиції, особливості сучасного життя та духовну культуру Китаю.

Тема перформенсу: "Мистецький простір: Україна, Китай, світ" надихнула учнівську молодь на виконання робіт у різних видах мистецтва з використанням різних технік.

Тут і триптих "Чаруючий світ Китаю", виконаний учнями Бориславського професійного ліцею в техніці цзянь-чжи (витинанка); китайські ліхтарики та журавлики, зроблені учнями Вищого професійного училища (надалі ВПУ) № 20 та ВПУ побутового обслуговування м.Львова; живописне панно "Цвіт саукри" з китайськими ієрогліфами Львівського ВПУ торгівлі та сфери послуг; роботи учнів Новояворівського ВПУ, виконані у техніках "ізонитка" та "ізографіка"; китайські та українські ляльки-мотанки Самбірського професійного ліцею сфери послуг.

Є калейдоскоп атласних квітів хехуа (лототосу), що символізують внутрішню чистоту, мудану (півонії) – символи людської краси, багатства, достатку, почестей та пишноти, мейхуа (сливи) – символ чистоти, піднесеності, та, найважливіше, стійкості, бо зацвітають китайські сливи ще взимку, а також – дракон з модульного оригамі, акварельні розписи "Вікно в минуле" і "Вечірній Шанхай" та великий коровай з "живого" тіста з побажаннями китайською та українською мовами, виконані учнями ВПУ № 29 м. Львова; вишивка бісером "Барви літа" та подушка "Сова" Міжрегіонального центру профтехосвіти художнього моделювання і дизайну; декоративні панно у техніці рельєфної та декоративної різьби Боринського професійного ліцею народних промислів і ремесл та багато інших витворів мистецтва, різнобарвних, колоритних, загадкових та красномовних.

Численні творчі роботи молоді профтехосвіти Льівської області довели, що учнівська молодь збагнула глибину багатогранної китайської душі, таємних знаків і символів мистецтва та каліграфії. Тепер цими знаннями можна поділитися з іншими!

Висловлюємо щиру подяку Голові, керуючому справами культури та члену Міжнародної громадської організації "Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Lanhua",відповідно, Юрію Котику, Юрію Вітошинському та Го Каю та заступникам з навчально-виховної роботи та керівникам гуртків закладів професійної професійно-технічної освіти Львівської області за організаційну та технічну допомогу у здійсненні великої просвітницької місії та долучення учнівської молоді до відзначення року Китаю в Україні.

Бажаємо Усім натхнення, ентузіазму та подальших творчих досягнень!

Переглядів: 233 | Додав: Bаrt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

by BaRT