Четвер, 28.03.2024, 23:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Палац естетичного виховання учнівської молоді
Головна » 2019 » Квітень » 15 » Мовне КВК
11:27
Мовне КВК

Плекаймо мову, пісню та звичаї

Днями на базі Міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту між учнівськими групами відбувся мовний конкурс веселих та кмітливих за сценарієм навчально-методичного відділу Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді- Плекаймо мову, пісню та звичаї.

Мова- це не лише засіб спілкування, а те, що живе у наших серцях з дитинства і передається нам з покоління у покоління. У розмаїтті української культури є гумор, багаті фольклорні та сучасні традиції. Учні дуже влучно і творчо зуміли це відчути та відтворити. У Конкурсі веселих та кмітливих команди розшифровували українські народні прислів’я, були справжніми галичанами, а саме вивчали галицьку балачку та шукали літературні відповідники, викорінювали русизми, та перекладали словосполучення на швидкість. Капітани команд показали своє знання творчості Т. Г. Шевченка у спеціальному конкурсі “Юні шевченкознавці”. Традиційно, у конкурсі веселих та кмітливих найцікавішим і найочікуванішим є конкурс домашнє завдання. Цей конкурс був несподіванкою для глядачів, але невипадковим для КВК. Усім відомо, що 2019 рік оголошено Роком Китаю в Україні на державному рівні. Цьогоріч Україна відзначає 25-річчя дружби з Китайською республікою. Це значить, що ми ближче знайомимося з культурою та колоритом цієї незвичайної країни і звісно маємо своє молодіжне бачення того, як би ми зустріли китайців у себе на Батькіщині. Учасники мали уявити , що китайська делегація завітала у навчальний заклад, і показати у який спосіб зустрічатимуть та вітатимуть почесних гостей. Усі традиційні частини мовного КВК були наповнені художньою самодіяльністю, оригінальним гумором також потішили конкурси для уболівальників та жартівливі призи.

Почесне журі представляла дирекція навчального закладу (директор- Матвіїв І.І., заступник з НВР- Чупа Л.Й.,) та викладач-мовник- Куліковська Н.М.

Команда “Львівські провіднички” та команда “Драйв” посіли 2 місце.

1 місце виборола команда “Помада”. Учні були нагороджені почесними грамотами та призами. Тож цінуймо, плекаймо рідну мову та звичаї, адже лише від вас- молоді залежить майбутнє нашої країни.

Переглядів: 198 | Додав: Bаrt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

by BaRT