Четвер, 18.04.2024, 10:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Палац естетичного виховання учнівської молоді
Головна » 2015 » Лютий » 26 » Обласний конкурс художнього читання прози та поезії серед учнів ПТНЗ Львівської області "Золоте крило"
13:44
Обласний конкурс художнього читання прози та поезії серед учнів ПТНЗ Львівської області "Золоте крило"

      24 лютого 2015 року у Львівському державному Палаці естетичного виховання учнівської молоді відбувся обласний конкурс художнього читання поезії та прози серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Львівської області, який проводився в рамках обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності "Творчості проміння золоте".

       

         У конкурсі  взяли участь талановиті діти з професійно-технічних навчальних закладів Львівської області. Оскільки конкурс відбувався  у період святкування Дня Гідності та Свободи, діти декламували вірші, присвячені пам'яті героїв, захисників національних інтересів держави, демократичних свобод і прав людини і громадянина, вибору європейського шляху розвитку. Та звучало багато віршів і українських корифеїв пера: Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Ліни Костенко, які не втратили актуальності у наш час. Багато дітей читали поезію під тихий музичний супровід, що робило її ще проникливішою. 

       

         Серед учасників були юні автори, які роблять перші кроки до поетичної майстерності. Ніжні дитячі душі чутливо реагують на події в країні, тому переважна більшість авторської поезії теж присвячена мужнім патріотам-героям сучасності.

         Перед учасниками конкурсу виступив відомий поет Львівщини Пазин Іван Дмитрович, батько загиблого героя, молодого педагога Пазина Тараса Івановича. Він звернувся з вітальним словом до учасників конкурсу-молодих українців. Прочитав кілька своїх віршів, присвячених синові та іншим героям, захисникам Вітчизни, які під кулями виконують свій громадянський обов'язок.  Сказав, що зворушений тим, що молодь демонструє активну позицію щодо підтримки ідеалів свободи і демократії, пам'ятає і возвеличує героїв України в прочитаних віршах, присвячує їм авторську прозу та поезію. 

      

               Незабаром юних читців та авторів - учасників та переможців конкурсу чекає зустріч з поетами та письменниками Львівщини, участь у всеукраїнських фестивалях-конкурсах поетичної творчості. 

Переглядів: 650 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

by BaRT