Четвер, 25.04.2024, 07:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Палац естетичного виховання учнівської молоді
Головна » 2015 » Листопад » 11 » Обласний семінар керівників хореографічних гуртків
14:49
Обласний семінар керівників хореографічних гуртків

       У Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді був проведенний обласний семінар керівників хореографічних гуртків ПТНЗ Львівської області. На початку семінару з вітальним словом виступили директор Палацу, заслужений працівник культури України Володимир Васильович Рудницький та заступник директора з навчально-методичної роботи Ольга Костянтинівна Жилевич .

     З доповіддю: "Напрямки та жанри сучасного хореографічного мистецтва" виступив Плахотнюк Олександр Анатолійович, доцент кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету                          ім. І. Франка, а також поділився  з керівниками хореографічних гуртків професійно-технічних навчальних закладів Львівської області досвідом роботи з учнями та студентами при підготовці їх до участі у всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

     Асистент кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету ім. І. Франка Шкутяк Тарас Миколайович провів для учасників семінару практичне заняття з методики тренажу в сучасній хореографії та майстер-клас з сучасного танцю "модерн-джаз". Учасники фестивалю мали можливість випробувати всі прийоми сучасного танцю та навчитися різним методикам розминки  і проведення занять з сучасної хореографії.

    Після запального майстер-класу учасники переглянули виставу "Свіча" театру танцю "Відлуння" Центру дитячої та юнацької творчості Галичини, присвячену пам’яті голодомору 30-х років, котра вразила кожного присутнього.

      З вичерпною доповіддю та тему: "Народний танець як один із засобів естетичного виховання учнівської молоді. Методика роботи із самодіяльним колективом народного танцю" виступив керівник народного ансамблю танцю "Карпати" Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді, заслужений артист України Семен Василь Іванович. Його вихованці продемонстрували елементи народного танцю різних куточків України, які використовуються на заняттях з народної хореографії та показали майстер-клас з народного танцю.

     При підведенні підсумків семінару учасники домовились про теми наступної зустрічі, а також обговорили підсумки обласного хореографічного конкурсу серед учнів ПТНЗ Львівщини "Танцювальне подвір’я - 2015 " та завдання керівників танцювальних колективів, щодо проведення обласних, всеукраїнських  міжнародних  фестивалів та конкурсів з різних жанрів хореографічного мистецтва.

     

 

Переглядів: 492 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

by BaRT