Вівторок, 23.04.2024, 11:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Палац естетичного виховання учнівської молоді
Головна » 2014 » Квітень » 24 » "Свою Україну любіть..."
09:09
"Свою Україну любіть..."

З нагоди 200-річчя від дня народження поета, художника та мислителя Тараса Григоровича Шевченка 9 квітня 2014 року у Львівському державному Палаці естетичного виховання учнівської молоді проведено спільний урочистий захід  Палацу та Львівського державного Будинку техніки під гаслом «Свою Україну любіть».             

Перша частина заходу - виставка учнівських виробів художньо-прикладної творчості, організована професійно-технічними навчальними закладами міста Львова та Львівським державним Будинком техніки, в концепцію якої  вкладена ідеологія “Шевченко серед нас”- представлення образу Шевченка у зв’язку з подіями сучасності.

Відкрив виставку директор Львівського державного Будинку техніки Вахула Роман Степанович, який, зокрема, зазначив: "Святкування 200-річного ювілею Тараса Шевченка - це справа кожного з нас, тому ми маємо докласти максимум зусиль для належного відзначення цієї знаменної дати".

На виставці свій творчий доробок представила талановита учнівська молодь у вигляді вишиваних рушників хрестиком і гладдю, картин живопису, графіки, декоративного розпису, аплікації з природних матеріалів, тканини та ниток, оригамі, плетіння бісером, вишивки бісером, ляльки-мотанки, композиції з полімерної глини. Роботи вирізнялися витонченим смаком, виконані на високому професійному рівні, поєднували у собі здобутки традиційної і сучасної матеріальної та духовної культури українського народу.

"Поет, Художник і Пророк з великої літери Т. Шевченко, незважаючи на два століття, які відділяють нас від дати його народження, сьогодні звучить надзвичайно актуально, ніби є нашим сучасником. Надбання  справжнього генія непідвладне часу, а ідеї – безсмертні", - так відкрив другу частину свята директор Львівського державного Палацу естетичного виховання учнівської молоді, заслужений працівник культури України Рудницький Володимир Васильович, і запросив гостей стати учасниками чарівного мистецького дійства, яке подарували глядачам творчі колективи Палацу та  професійно-технічних навчальних закладів м. Львова.

 

Для глядачів звучали твори Великого поета у виконанні учнів профтехосвіти м. Львова, переможців обласного конкурсу читців поезії  Великого поета.

Зачарували своїми виступами народна капела бандуристів "Львів'яни" та  народний вокально-фольклорний ансамбль "Дивоструни".

Оплесками, стоячи, вітали глядачі вокально-хореографічні композиції "Заповіт" та "В сім'ї вольній, новій", представлені заслуженим ансамблем танцю України "Юність", зразковим ансамблем народного танцю "Вирій" та гуртком естетичного виховання Палацу.

На святі були нагороджені грамотами та подарунками переможці обласного конкурсу читців Шевченківської поезії та  автори  кращих творчих експозицій виставки.

В серцях глядачів святковий урочистий концерт та творчі виставкові експозиції навчальних закладів, спрямовані  на формування національної свідомості, виховання патріотизму, поваги до національно-культурних та духовних цінностей народу, довго бринітимуть незабутньою пам'яттю про Великого Кобзаря  України Тараса Шевченка.

Переглядів: 506 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

by BaRT