12:56 Захід в бібліотеці | |
Навчально-методичний відділ Львівського палацу естетичного виховання учнівської молоді завжди з приємністю долучається до надзвичайно цікавих та креативних заходів у своїх друзів- Львівській обласній бібліотеці для дітей. Цього тижня спільними зусиллями зорганізували надзвичайно цікаву виховну годину "Історія та особливості галицької кухні" для учнів Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу. Майбутні кухарі-кондитери з цікавістю довідались, що їв на сніданок Франц Йосиф, що полюбляв на обід Іван Франко, якими бомбонами та халвою щодня ласував Станіслав Лем у найкращій цукерні на Академічній. …"Львівська кухня-це дивна суміш української, польської, єврейської, вірменської кухні, яку педантичні австрійці впорядкували і зберегли у різноманітних та оригінальних рецептах…"- заінтригувала анотація до книги Ігора Лильо "Львівська кухня" . Саме цю книгу, а також книгу Юрія Винничука "Галицька кухня" та багато інших історично-кулінарних книг взяли за основу для презентації досвідчені бібліотекарі. Поміж тим учні, методисти та викладачі здійснили віртуальний екскурс в історію галицької кухні та ресторацій і долучились до цікавої гри – "Вгадай страву за словами галицької говірки" Усім було смачно!
| |
|
Всього коментарів: 0 | |