Вівторок, 23.04.2024, 23:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Палац естетичного виховання учнівської молоді
Головна » 2016 » Травень » 19 » Звітують юні таланти профтехосвіти Львівщини
08:10
Звітують юні таланти профтехосвіти Львівщини

Понад 30 років методисти Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді організовують проведення огляду-конкурсу колективів  та окремих виконавців художньої самодіяльності училищ Львівщини  "Творчості проміння золоте – 2016",  який є справжнім  іспитом  для педагогічних працівників, котрі упродовж навчального року вчать дітей творити і справжнє святкове дійство для нашої молоді.

Творчі колектив  профтехосвіти працюють у багатьох  жанрах  мистецтва: літературного, вокального, театрального, хореографічного, циркового. І заключний концерт – це демонстрація творчості кращих виконавців.

Цьогоріч,  як і щороку виступи переможців обласного огляду-конкурсу відбувалися у два етапи: перший – на традиційному святі профтехосвіти "Великодні дзвони" у Світлий тиждень біля Національного університету  імені І. Франка, другий – у палаці, 18 травня.

На фоні урочистого оформлення сцени, світлових ефектів та активної  підтримки глядачів зала була наповнена атмосферою мистецького свята, сповненого творчого натхнення та емоційного піднесення.

З вітальним словом виступив головний спеціаліст відділу професійно-технічної освіти департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Руслан Борисов та заступник директора з навчально-методичної роботи палацу Жилевич Ольга.

А далі почалося святкове дійство. Зал вибухав сміхом, коли виступали юні гумористи Народного художньо-просвітницького колективу "Благовість" Стрийського вищого професійного училища № 34 та театрального колективу Погірцівського вищого професійного училища.

         Вихор танців та енергія  чудесних українських пісень у виконанні молодих аматорів профтехосвіти викликали хвилю оплесків.

         Звичайно, не могли на такому потужному концерті не згадати про тугу і горе наших українських матерів, що втратили синів-героїв  у цей нелегкий для України час. Коли вокальний дует Олеського професійного ліцею акапельно виконав "жалобний народний гімн" "Пливе кача по тисині" зал встав, а у багатьох глядачів на очах були сльози.

         Незабутні враження залишилися від виступу учнівського ансамблю народних музик Поморянського професійного ліцею, яких тепер залишається все менше. Молодь викликала ансамбль "на біс", а ведуча побажала всім районам області створювати ансамблі народних музик задля збереження традиції української музики з її глибиною та неповторністю.

         Вразила глядачів піскова анімація Стрийського вищого художнього професійного училища та акробатичні ексцентрики Новояворівського вищого професійного училища та вокал лауреату всеукраїнського фестивалю вокалістів "Пісня над Бугом" Мар'яна Герляк, яка співала під супровід ансамблю барабанщиць та дипломант цього ж фестивалю Бай Дарія. Не відставали і вокалістки -першокурсниці Грицак Христина та Бакай Аліна-Галина.

Запальною українською коломийкою у виконанні коллективу "Контраст" Вищого професійного училища № 20 та  побажанням творчої насанаги учасникам концерту та глядачам завершився заключний концерт обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності профтехосвіти Льввівської області "Творчості проміння золоте - 2016".

Переглядів: 406 | Додав: Bаrt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

by BaRT